22 Ekim 2015 Perşembe

Sır,Sabır,Armağan..ANAVARZA BAL



1979 yılında Süleyman Sezen'in kurduğu Sezen Gıda Ltd. Şti., 1995 yılında Anavarza Bal markasıyla bal sektörüne giriş yaptı.
Adana'nın Kozan ilçesinde kurulan şirket, marka ismini bölgenin sembolü Anavarza Antik Kenti'nden alıyor. 450 m2'lik bir alana kurulan üretim tesisleri, bugün 12.000 metrekareye ulaştı ve Kozan'da istihdam sağlamaya devam ediyor.
Bayram kampanyasından kutusu bile özenle hazırlanıp,tasarlanan aşağıdaki lezzet paketini kazanmıştım. WorldStar Awards - Gıda Kategorisi WorldStar (2015) ödüllü paketimin içerisinde 2 adet çiçek balı,1 adet krem bal ve 1 adet keven-kekik balı bulunuyordu.


Kayseri, Elazığ, Malatya, Bingöl çevresindeki keven(geven) kekik çiçeklerinden elde edilen keven(geven) kekik balının kokusu ve tadı harika.Mide sorunlarına oldukça iyi geliyormuş,benim de reflü var ve sık sık mide ağrısı çekiyorum,yemeye dün başladım umarım iyi gelecek :) 

Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Toroslarda bulunan çiçeklerden elde edilen çiçek balını henüz denemedim,hepsini aynı anda açıp ziyan etmek istemiyorum.Son kullanma tarihi en uzak ürün olduğu için sonraya bıraktım kendilerini.


Anavarza Krem Bal; Türkiye’nin yüksek yaylalarında doğal olarak yetişen çiçeklerden elde edilen süzme balların, krem haline getirilmesiyle hazırlanmış %100 doğal baldır.Ürün gelir gelmez denedim,sürülebilir kıvamı çok iyi.Balı peteğiyle yiyormuşsunuz gibi bir tat bırakıyor ağızda.Şimdilik en çok bunu sevdim diyebilirim.



SIR;

İnsan idrakini aşan
kusursuz bir sistem.
Çiçeği seçmesinden
poleni taşımasına,
işlemesinden muhafazasına kadar 
anlaşılması imkansız bir süreç bu.
Onlara ve sırlarına
saygı duyuyoruz.
Onlar ki,
minik kanatlarında
evrenin sırlarını taşıyor.


SABIR;

Tabiatın uzmanlık alanı:
Sabır. Sakin, telaşsız,
aksamayan işleyiş.
Hata kabul etmeyen,
mükemmel zamanlamayla yürütülen işler. 
Doğadan bize en iyisini vermesini bekliyorsak,
bunun en büyük bedeli sabır. 
İnsanın en çok zorlandığı erdem. 
Arıcılık yapıyorsak,
sabra ihtiyacımız var.
Sabırlı olmaya mecburuz.


ARMAĞAN;

Sırrın sabırla buluştuğu yerde, 
doğanın insana jesti.
Lezzetin ve sıhhatin
bir arada bulunduğu eşsiz besin.
Ve mesele, armağanı korumak; 
insanlara, kıymet bilenlere
aynı kusursuzlukla sunabilmek.


Küçük, sır dolu arılar; sabırlı, titiz arıcılar; balın kıymetini bilen, balı koruyan,bala sahip çıkan herkes. Burası bugün en doğal halinde.Tabiat kendi halinde. İlk günkü gibi.
Olması gerektiği gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder